20.4.2011

Tuottavia Ideoita etsitään Esko Ahon johdolla


Tuottava Idea -kilpailussa etsitään jo 34. kertaa enintään kolme vuotta markkinoilla olleita liike-ideoita, tuotteita, palvelumalleja tai konsepteja. Kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta ja korostetaan uusien liikeideoiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla halutaan myös lisätä yrittämisen yleistä arvostusta. Vuonna 2011 Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Tuottava Idea -kilpailun suojelijana ja valtakunnallisen tuomariston puheenjohtajana toimii Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho.

Tuottava Idea -kilpailussa palkitaan voittajat sekä yritys- että yhteiskuntasarjassa. Kilpailu avattiin 1.4.2011 ja kilpailuaika jatkuu 31.5.2011 asti. Kansalliset voittajat palkitaan Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallisessa vaalikokouksessa lokakuussa Jyväskylässä. Viime vuonna kilpailun kansallisen voiton vei silmälääkevalmistaja Santen Oy. "Innovaation todellinen merkitys yrityksen menestykselle punnitaan vasta siinä vaiheessa, kun se on tuotteistettu ja kaupallistettu. Juuri tästä on kyse Tuottava Idea -kilpailussa", kertoo Santenin tutkimusjohtaja Kari Lehmussaari.

Paikalliset nuorkauppakamarit etsivät ideoita kilpailuun omilta talousalueiltaan

Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Hämeen alueelliseksi voittajaksi selvisi vuonna 2010 Matti Järvinen Sport Oy nanoteknologiaan pohjautuvalla pitopohjasuksella. Tänä vuonna Kaakkois-Suomen aluekilpailu käydään Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson muodostamalla alueella, jossa kilpailun organisoinnista vastaavat Imatran ja Lappeenrannan nuorkauppakamarit. Kaakkois-Suomen alueellisen kilpailun yhteistyökumppaneina on organisaatioita, jotka ovat omalla alueellaan tärkeitä toimijoita innovatiivisuuden ja yrittäjyyden tukijoina; Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Saimaan ammattikorkeakoulu, Technopolis Lappeenranta, Lappeenranta Innovation Oy, Kymen yrittäjät, Imatran kaupunkikeskustat, Yritysvalmennus BizBoost ja Uutisvuoksi.

- Toivomme, että hakemuksia kilpailuun tulee meidän alueeltamme paljon, sillä Kaakkois-Suomessa jos missä tarvitaan uusien innovaatioiden kautta syntyneitä yrityksiä korvaamaan suurteollisuudesta väheneviä työpaikkoja, kommentoi Imatran Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Liisa Marsio.

Tuottavan Idean alueelliset voittajat palkitaan elokuussa. Kaikki kilpailuun tulleet ehdotukset jatkavat matkaansa valtakunnalliseen kilpailuun. Tänä vuonna valtakunnallisessa tuomaristossa istuvat Esko Ahon lisäksi Tamro Oy:n konsernijohtaja Juha Loponen, Kauppalehden päätoimittaja Hannu Lehtinen, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Pekka Tsupari, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus, Suomen Teollisuussijoituksen toimitusjohtaja Juha Marjasola, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Mika Tuomainen sekä työ- ja elinkeinoministeriön ja Nordean edustajat.

Tuottava Idea -kilpailun järjestävät Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kanssa yhteistyössä Keskuskauppakamari, Nordea Oyj, Tamro Oyj, Kauppalehti, Suomalaisen Työn Liitto, Suomen Yrittäjät, Työ- ja Elinkeinoministeriö, PKT-säätiö sekä Suomen Teollisuussijoitus.

Ohjeet kilpailuun osallistumiseksi ja lisätietoa kilpailusta löytyy internetistä osoitteesta www.tuottavaidea.fi

Lisätietoja Kaakkois-Suomen alueen kilpailusta projektipäälliköiltä:

  • Katja Keinänen, Lappeenrannan Nkk, puh. 050 402 4944
  • Virpi Kaisto, Imatran Nkk, puh. 040 502 5485


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Jokelantie 7 B 11
45100 Kouvola

E-laskujen vastaanotto-osoite 003708667571 ja välittäjätunnus OKOYFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2022 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP