17.12.2014

Joulupuu-keräys ennätystulokseen Kouvolassa

Kouvolan Nuorkauppakamarin toteuttama Joulupuu-keräys on saatu päätökseen ennätyksellisen lahjamäärän kera. Keräykseen tuotiin paketteja tänä vuonna yhteensä 1 644 kappaletta. Paketeissa oli niin leluja, vaatteita kuin lahjakorttejakin.


Joulupuu on Nuorkauppakamarien perinteinen hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Kouvolassa nuorkauppakamarilaiset ovat keränneet joululahjoja vuodesta 2008 saakka.

Keräyspisteitä oli tällä kertaa aiempia vuosia enemmän ja keräys olikin levittäytynyt laajemmin koko Kouvolan alueelle. Keskustan ja marketalueen lisäksi keräyspisteitä oli Korialla, Utissa, Valkealassa, Myllykoskella, Inkeroisissa ja Anjalassa. ”Kouvolan Nuorkauppakamarin tämän vuoden strategisena tavoitteena oli laajentaa toimintaa koko Kouvolan alueelle ja Joulupuu-projektin myötä onnistuimme siinä hienosti”, iloitsee puheenjohtaja Jarkko Salovaara.

Joulupuu-keräys koetaan mielekkääksi auttamismuodoksi paikallisuutensa ja konkreettisuutensa vuoksi. ”Moni saa hyvän joulumielen siitä, kun juuri hänen hankkimansa lahja ilahduttaa jonkun paikallisen lapsen tai nuoren joulua. Tässä keräyksessä apu menee myös täysin lyhentämättömänä perille”, kertoo projektipäällikkö Christa Carpelan ja jatkaa: ”Lisäksi haastava taloustilanne yleisesti sekä valitettavat perhetragediat lisäävät ihmisten auttamisenhalua.”

Loistavasti sujuneen keräyksen ansiosta jokaiselle saajalle on luvassa muutama paketti. ”Tytöille tuli selvästi enemmän paketteja kuin pojille, joten jatkossa keräyksessä täytyy kiinnittää huomiota tähän asiaan”, miettii projektipäällikkö Carpelan. Erityisen ilahduttavaa oli, että myös nuorille tuli runsaasti paketteja, sillä heitä on paljon avun tarvitsijoiden joukossa.

Paketit on pääosin toimitettu jo eteenpäin jakajatahoille, joita ovat Kouvolan kaupungin lapsiperheiden arjen tukeminen, lasten sijaishuolto, lasten jälkihuolto, lastensuojelun avopalvelut, perhetyö, Kouvolan Maahanmuuttopalvelut ja lastensuojelun avopalvelut sekä Kouvolan seurakunnan Diakoniatoimisto. ”Palaute pakettien jakajilta on ollut todella positiivista ja kannustavaa, mikä on auttanut jaksamaan läpi nuorkauppakamarilaisten vapaaehtoisvoimin toteuttaman ison projektin”, iloitsee projektipäällikkö.

Keräyksen yhteistyökumppaneita olivat tänä vuonna Kymen Seudun Osuuskauppa, Kauppakeskus Veturi, MLL:n Kymen piiri sekä Inkeroisten, Anjalan ja Myllykosken paikallisyhdistykset ja Parturikampaamot Jaana Leonen, Sarianne ja Rosa & Rasmus.Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Sahalanmäenkuja 3
45100 Kouvola

Verkkolaskuosoite: 003708667571
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2023 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP