Pomolounas

marjamaki pieni


Mikä saa startup-yrittäjän ryhtymään maanviljelijäksi? Entä laittamaan rahaa kiinni hyönteisbisnekseen? Kouvolalainen Vesa-Matti Marjamäki kertoo Pomolounaalla, miksi hän lähti mukaan Euroopan suurimman elintarvikehyönteisiä kasvattavan tehtaan pystyttämiseen.

Pomolounas on Kouvolan Nuorkauppakamarin järjestämä kaikille avoin verkostoitumis- ja lounastilaisuus, jossa Kouvolan yrityskenttä kohtaa. Paikalle ovat tervetulleita kaikki, joita aihe kiinnostaa ja jotka haluavat verkostoitua muiden toimijoiden kanssa.

Tänä vuonna Pomolounaan alustuksen pitää Kouvolan oma poika Vesa-Matti Marjamäki. Pomolounas on osa nuorkauppakamarin Hyönteisruoka-festivaalia, joka toteutetaan 24.-26.5. Kouvolassa.

Tarina yrittäjyyden takana sytyttää

Vesa-Matti Marjamäki on 30-vuotias kouvolalainen maanviljelijä, startup-yrittäjä, miljonääri  ja tuleva hyönteisfarmari.

Marjamäki perusti yhdessä ystävänsä kanssa äänieristettyjä puhelinkoppeja valmistavan Framery Oy:n. Viime vuonna Aamulehti kertoi, että kymmenien miljoonien liikevaihdon saavuttanut yritys palkittiin presidentin kansainvälistymispalkinnolla. Marjamäki on nykyisin Frameryn osakas. 

Maanviljelijäksi Marjamäki alkoi vasta vuonna 2014 muutettuaan perheineen Tampereelta Kouvolaan. Sittemmin hän on ehtinyt toimia Kouvola Innovationin kehittämispäälikkönä ja vastannut kouvolalaisen Package Median myynnistä ja markkinoinnista.

Nyt Marjamäen investoinnilla Loviisaan on nousemassa Euroopan suurin elintarvikehyönteisiä tuottava tehdas. Tehdas kykenee alkuvaiheessa tuottamaan kymmeniä tonneja hyönteisiä vuodessa. Tavoitteena on laajentaa vuosikapasiteettia satoihin tonneihin seuraavan vuoden aikana.

Alustuksessa Marjamäki kertoo oman taustansa ja syynsä olla mukana paitsi Suomessa, myös koko Euroopassa kovaa vauhtia kasvavassa bisneksessä. Startup-yrittäjän vinkit eivät kaikki ole ihan suoraan yritystalouden oppikirjasta!

Tule mukaan Pomolounaalle verkostoitumaan ja kuulemaan Vesa-Matin tarina siitä, miten hän päätyi Euroopan suurimman elintarvikehyönteisiä tuottavan tehtaan investoinnin ja tuotannon pariin!

Lounaalla tarjoillaan teemaan kuuluvasti totta kai myös hyönteisiä.

Osallistumismaksu 30 €

 


Yhteistyössä mukana

  • kymenlaakson-kauppakamari.jpg

Kouvolan Nuorkauppakamari ry

PL63, 45101 Kouvola

Facebook | Kalenteri

Pääyhteistyökumppanit:
  • kinno-tunnus-rgb-300dpi-02.jpg
  • kymenlaakson-kauppakamari.jpg

© 2018 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP