Positiivisin kouvolalainen 2022 -finalistit

Kuka viidestä finalistista on Positiivisin kouvolalainen 2022? Lue esittelyt ja äänestä omaa ehdokastasi 8.8.2022 mennessä!


Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja!
Voittaja julkistetaan Taiteiden Yössä 19.8.2022. 

Äänestämään pääset tästä.


Anikki 1

Anniki Jensen-Munk, Yrittäjä, Littlebit Design

Olen mukavasti keski-ikäinen luovan alan yrittäjä Kouvolasta.

Jos jonkun yhden tärkeän asian itselleni nostan esille, se on ihmiset ja ihmisyys. Ne omat läheiset, mutta myös ihmiset ja kanssakulkijat isommassa kuvassa. Yksinhän me tässä ei voitais kuljeskella.

Koen tärkeäksi olla mukana vähentämässä yhteiskunnallisia  epäkohtia ja varsinkin eriarvoisuuden  vähentäminen on minulle merkityksellistä. Toivonkin kovasti, että tulevaisuudessa löytyy aikaa enemmän myös tämän aiheen parissa toimimiselle. On se sitten vapaaehtoistoiminnan kautta tai muilla tavoin. Parhaiten se onnistuu näyttämällä itse esimerkkiä - kohtelemalla toista ihmistä samanarvoisena ihmisienä.

Nautin suunnattomasti erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta, monikulttuurisuuden värikkyydestä ja kulttuurien kohtaamisista. Myös musiikki, keikat ja erilaiset tapahtumat tuovat iloa. Toivonkin niitä riittävän paljon tulevaisuudessakin.

Viimeiseltä koulutukseltani olen yhteisöpedagogi. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin ohjaajana lastensuojeluyksikössä. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus ja heidän kanssa tehty työ jos mikään on hurjan merkityksellistä.

Yrittäjyys on opettanut paljon omista kyvyistä ja siitä yrittäjähenkisyydestä, mitä en tiennyt omaavani. Usein sanoinkin tämän olevan mokasta mokaan kohti onnistumisia - kaltaista yrittäjyyttä. Silti, jokaisesta vastoinkäymisestä huolimatta, on niin siistiä tehdä tällaista työtä - luoda uutta. Toivottavasti se into näkyy myös. Sitä tekee vain sydämellä ja maalaisjärjellä, vahvasti omalla persoonallaan. Usein onnistuen, mutta joskus myös sössien. Armollisuutta omaa tekemistä kohtaan yrittäjyys on opettanut paljon. Anteeksi pyytämällä mokia ja parantamalla seuraavalla kerralla toimintatapaa, on ollut se oma ohjelanka.

Koti on nyt täällä Kouvolassa. Koen tärkeäksi tämän alueen hyvinvoinnin ja sen menossa mukana olemisen - tuomalla hitusen luovaa hulluutta ja humaaniutta tähän mestaan.

*****

Raino 1

Raino Kukkonen, Yrittäjä, Säätiön perustaja

Raino Kukkonen haaveili jo nuorena yrittäjäksi ryhtymisestä. Perheen perustaminen, omakotitalon rakentaminen ja kolmen pojan varttuminen aikuisemmaksi siirsivät miehen aikeita. Yrittäjäksi Raino alkoi vasta 44 vuoden ikäisenä, silloin Raino irtisanoutui meijerin palveluksesta ja perusti Kaslink Oy:n.

Varsinainen teollinen yrittäminen alkoi vuonna 2001, jolloin Raino perusti Kaslink Foods Oy:n Kouvolan Korialle.  Useiden rohkeiden, miljoonia euroja vaatineiden tehdaslaajennusten ja laiteinvestointien, sekä onnistuneen tuotekehityksen ansiosta, Kaslink Foodsin kasvu Suomen suurimmaksi yksityiseksi meijeriksi, yllätti kaikki muut alan toimijat. Vuonna 2019 Kukkosen perhe myi Kaslink Foodsin Fazer-konsernille, joka oli kiinnostunut Kaslinkin kehittämistä kaurapohjaisista tuotteista.

Eläkepäivillään vuonna 2018 Raino perusti toisen teollisen yrityksen Kouvolaan, Kouvolan Herkku Oy:n. Yhtiö valmistaa mm. pää- ja jälkiruokakastikkeita sekä proteiinijuomia.

Menestyvää yrittäjää on vuosien varrella pyydetty luennoimaan eri oppilaitoksissa. Raino on vieraillut luennoimassa mm. LUT-yliopistolla Lappeenrannassa, ammattikorkeakoululla, ammattiopistolla ja Kasvu Open -tilaisuuksissa eri puolilla Suomea.

Rainon yrittäjäura Kouvolan alueelle on ollut merkittävä. Hänen perustamansa elintarvikkeita valmistavat tehtaat työllistävät kaksisataa henkilöä.

Raino Kukkoselle syntyi halu palkita Kouvola, joka on mahdollistanut hänen menestyksensä yrittäjänä. Hän perusti Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön mikä kannsutaa nuoria yrittäjyyteen ja tukee innovatiivista yritystoimintaa Kouvolan alueella. Lisäksi säätiö edistää ja rohkaisee keksintötoimintaa sekä tukee nuorten liinukkalisia harrastuksia.

“Aina ei voi voittaa, mutta aina kannattaa yrittää.”

*****

Ahlmanintie 1

Ahlmanintien jäteaseman työntekijät

Ahlmanintien jäteasemalla Kouvolassa vastaanotetaan kotitalouksien sekä pienten yritysten erilaisia jätteitä. Vastaanotettavia jätetyyppejä on noin parikymmentä aina metalliromusta haravointijätteeseen.

Ahlmanintien jäteaseman kehutun asiakaspalvelun salaisuus kumpuaa hyvästä työyhteisöstä. Jäteasemalla tehdään töitä 5–6 hengen tiiviissä porukassa, jossa työkaveria autetaan ja tuetaan puolin ja toisin. Työntekijöiden keskinäiset kemiat kohtaavat ja tuloksena on positiivisella asenteella, huumorilla sekä ammattitaidolla varustettuja tiimipelaajia.

Työporukan hyvä meininki ja yhteishenki välittyvät myös asiakkaille. Kun vastassa on ystävällinen ja rento palvelu, on jäteasemalla asiointi helppoa ja huoletonta. Pyrkimyksenä on, että jatkossakin jäteasemalla asiointi on positiivinen ja mukava kokemus, josta jää hyvä fiilis.

*****

Tiina 1

Tiina Luhtaniemi, Teatterinjohtaja, Kouvolan Teatteri

Kouvolan Teatteri Oy:n toimitusjohtaja sekä teatterinjohtaja, sekä ohjaaja vuodesta 2017. Hän on lisäksi Pohjois-Kymen musiikkiopiston hallituksen puheenjohtaja, hallitusjäsen Suomen Teatterinjohtajaliitossa, Tanssiteatteri Minimissä sekä Työväen Näyttämöiden liitossa.

Luhtaniemen johtajakaudella teatteri on tehnyt monen teatterin kanssa yhteistuotantoja mm. Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kotkan teattereiden kanssa. Teatterin valtakunnallinen näkyvyys on lisääntynyt aktiivisen ja valtakunnallisesti verkostoituneen johtajansa ansiosta.

Luhtaniemi on Kouvolan puolestapuhuja, tuo esille omalla esimerkillään kaupungin positiivisia, toimivia puolia. Hänen johtajakaudellaan lasten-ja nuortenteatterin osuus on ollut vahvasti esillä.

Henkilökunnan mielestä ” Tiina osaa kiittää ja kannustaa. On kiinnostunut aidosti työntekijöistään.” Kouvolan Teatteri on kuuluisa hyvästä hengestään, ja vierailijat tulevat sinne mielellään uudestaan töihin.

Lisäksi Luhtaniemi on usein nähty mm. Koplan katsomossa,  hän on innokas paikallisen urheilun seuraaja.

Hänen mottonsa on ” kiinnitä katseesi siihen hyvään ja anna sen kasvaa”.

*****

Tero 1

Tero Koponen, Valmentaja, Mäkihypyn entusiasti

Olen kouvolalainen mäkihypyn ja yhdistetyn valmentaja. Valmennan tällä hetkellä Kouvolan Hiihtoseuran ja Lahden hiihtoseuran juniorimäkihyppääjiä (seurojen välisessä yhteistyössä on voimaa). Olen myös toiminut lajivalmentajana vuoden verran yläkoululeirityksessä.

Kouvolalaisella mäkihypyllä on pitkät ja hienot perinteet. Hyppyrimäet näkyvät hienosti kaupunkikuvassa useasta eri suunnasta. Kouvolassa mäkihyppytoiminta oli pikkuhiljaa hiipunut ja harrastajamäärät tippuneet lähes nollaan. 2021 tammikuussa aloitin elvyttämään junioritoimintaa ja halusin nähdä kiinnostaako mäkihypyn harrastaminen Kouvolassa. Pienellä, mutta innokkaalla talkooporukalla siistimme Palomäen hyppyrimäen aluetta 2021 kesän aikana. Muovitimme K10m ja K25m alamäet ja näin mahdollistimme mäkien ympärivuotisen käytön. Rakensimme Palomäelle kaksi uutta pientä ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua mäkeä K2m, K6m. Mäet sopivat hyvin mäkihypyn uusien harrastajien lajiin tutustumiseen.

Olemme järjestäneet useita ilmaisia mäkihypyn kokeilupäiviä Palomäellä ja saaneet lajin pariin uusia innokkaita lapsia. Harrastajamäärät kasvavat Kouvolassa pikkuhiljaa, joten voin ilokseni todeta, että mäkihyppy kiinnostaa lapsia ja nuoria, kunhan olosuhteet ja toiminta on laadukasta. Työ on vasta alussa, mutta alku on ollut lupaava!

*****

 

Äänestämään pääset tästä.

 


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Jokelantie 7 B 11
45100 Kouvola

E-laskujen vastaanotto-osoite 003708667571 ja välittäjätunnus OKOYFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2022 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP