16.10.2015

Päivä Johtajana Kaakossa ylitti monen odotukset


Viime viikon keskiviikko ei ollut ihan normipäivä Kaakkois-Suomessa. Ei ainakaan niille nuorille, jotka viettivät sen johtajana. Myös johtajat saivat kokea päivän, joka poikkesi normiarjesta.

 

Haminan, Imatran, Kotkan, Kouvolan ja Lappeenrannan Nuorkauppakamareiden järjestämään Päivä Johtajana Kaakossa -tempaukseen 7.10.2015 lähti mukaan lähes 70 kaakkoissuomalaista johtajaa, päällikköä, esimiestä tai yrittäjää, jotka ottivat 17–24-vuotiaan nuoren päiväksi mukaansa tutustumaan johtajuuteen ja yrittäjyyteen sekä omiin organisaatioihinsa.

 

Tempauksen ajatuksena oli antaa nuorille mahdollisuus tutustua yhden päivän ajan erilaisiin vastuullisiin tehtäviin ja sitä kautta saada uusia ideoita tai vahvistusta omille tulevaisuuden suunnitelmille.

 

Päiväksi Johtajana haki yhteensä 113 nuorta. Arvonnan kautta johtajien mukaan valikoitui 6 työtöntä, 1 työssä oleva ja 61 opiskelijaa, joista 17 lukiolaista.

 

Tietoa, oppia ja uusia näkökulmia nuorille ja johtajille

 

Palautekyselyyn vastasi 39 johtajaa ja 55 nuorta. Kaikki johtajat ja yli 90 % nuorista olivat sitä mieltä, että päivä vastasi odotuksia tai jopa ylitti ne.

 

Lähes kaikki nuoret kokivat saaneensa päivästä uutta tietoa tai näkökulmaa johtajuudesta, johtamisesta, yrittäjyydestä, työelämästä, eri ammateista tai toimialoista. Parasta päivässä oli henkilökohtainen tutustuminen johtajaan ja hänen arkeensa sekä koko työyhteisöön.

 

”Hyvin onnistunut päivä. Aito työpäivä. Mukana arjessa ja työtehtävissä.”

 

Moni nuori piti päivää inspiroivana ja koki oppineensa uutta. Omaa johtajaa kuvailtiin mentoriksi, jonka kanssa olisi ollut hyödyllistä viettää pidempäänkin aikaa.

 

”Aito johtaja, joka otti aidosti mukaan omaan työpäiväänsä teki päivästä vielä ikimuistoisemman. Oli hienoa päästä näkemään koko yrityksen toimintaa!”

 

Johtajat puolestaan kiittelivät nuorten aktiivisuutta ja kiinnostusta johtajan työhön. Nuoret esittivät tiukkoja kysymyksiä ja keskustelivat ammattimaisesti johtajuudesta ja johtamisesta. Johtajien mielestä päivä oli heillekin hyödyllinen, koska se antoi mahdollisuuden arvioida ääneen omaan työtään ja ajatella johtamista uudella tavalla. Johtajat arvostavat nuorilta saamaansa tuoretta näkökulmaa ja uusia ajatuksia sekä jopa oppia, jota heiltä sai. He myös pitävät hyvänä tempauksen vapaaehtoisuutta, koska silloin innostus on aitoa.

 

”Nuori vaikutti aidosti kiinnostuneelta työtehtävistäni ja oli hyvin läsnä.”

 

Lisää työelämäkokemuksia nuorille

 

97 % johtajista uskoo, että tempauksella on vaikutusta osallistuneiden nuorten työelämätaitoihin ja uskallukseen työelämässä. Nuorista 96 % uskookin, että voisi tulevaisuudessa työskennellä johtajana, päällikkönä, esimiehenä tai yrittäjänä.

 

Nuorkauppakamarilaiset markkinoivat Päivää Johtajana Kaakossa mm. oppilaitoksissa, joissa se otettiin hyvin vastaan. Yhteistyökumppaneiden kautta tavoitettiin eri toimialojen johtajat ja työttömät nuoret. Niin nuorilta, johtajilta kuin yhteistyökumppaneilta tulleen palautteen mukaan tempaukselle toivotaan jatkoa ja enemmän eri toimialojen johtajia, päälliköitä, esimiehiä ja yrittäjiä mukaan. Palautteiden yhteydessä saadut kehittämisehdotukset mahdollistavat, että seuraavasta tempauksesta tulee vieläkin parempi niin sisällöllisesti kuin näkyvyyden kannalta.

 

Päivä Johtajana -tempaus on Suomen Nuorkauppakamareiden projekti, jota toteutetaan vuosittain ympäri Suomen. Kaakkois-Suomen tempaus oli ensimmäinen kahden maakunnan laajuinen ja viiden nuorkauppakamarin yhteinen projekti. Kouvolassa tempaus järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. ”Mukava projekti on ollut. Tämän tyyppiselle noviisi-konkari yhdistelmälle on tarvetta ja kiinnostusta molemmin puolin. Tässä projektissa on myös hieman nykynuoria kiinnostavaa "reality-henkeä" – pääsee kulisseihin urkkimaan mitä taustalla tapahtuu. Nuorelle se on parhaimmillaan uusia näkökulmia avaava kokemus ja johtajalle hyvä hetki tutustua nuoren "diginatiivin" mielen liikkeisiin, toteaa Päivä Johtajana Kaakossa Kouvolan projektipäällikkö Minna Utriainen Kouvolan Nuorkauppakamarista.

 

Päivä Johtajana Kaakossa -tempaus toteutettiin yhteistyössä Työelämä 2020 -hankkeen, kaupunkilehtien Ankkuri, Imatralainen, Lappeenrannan Uutiset ja PK-lehti, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kauppakamarien, Etelä-Karjalan Yrittäjien, Nitro ID:n, Fissiomedian ja Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n kanssa.

****

Nuorten ja johtajien julkaisuja ja blogikirjoituksia johtajapäivästä:

-       Facebook: Päivä Johtajana Kaakossa

-       Instagramissa@johtajanakaakko

-       Twitter: @johtajanakaakkoKouvolan Nuorkauppakamari ry

Varjopolku 6
45700 Kuusankoski

Verkkolaskuosoite: 003708667571
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2024 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP