4.5.2018

Suomen ensimmäinen hyönteisruokafestivaali Kouvolaan 24.-26.5.

Kouvolan nuorkauppakamari ry, Pohjolan Hyönteistalous Oy sekä neljä paikallista, ennakkoluulotonta ravintolaa tuovat hyönteisruoan ryminällä esiin.


Gastropub Betony, Sinuhe Valtari, Mimosan Aito sekä Kymin Huvila ottavat jokainen listoilleen hyönteisiä festivaalin ajaksi. Annokset on ideoitu yhdessä Suomen tunnetuimman hyönteiskokin, Topi Kaireniuksen, kanssa. Tarjolla tulee olemaan niin burgeria kuin pyörykkääkin, mutta myös jälkiruokia ja salaatteja. Kierrä kolmen päivän aikana vaikka kaikki paikat läpi.

Hyönteiset tapahtumaan toimittaa paikallinen edelläkävijäyritys Pohjolan Hyönteistalous Oy.

- On hienoa, että kotiseudulla suhtaudutaan positiivisesti elintarvikesektorin trendeihin. Hyönteisala tarjoaa paljon mahdollisuuksia tulevaisuuden elinkeinoihin, Pohjolan Hyönteistalous Oy:n toimitusjohtaja Santtu Vekkeli sanoo.

Nuorkauppakamari on jo vuosikymmeniä kehittänyt jäseniään ja ympäröivää yhteiskuntaa positiivisella tekemisellä.

- Hyönteisruokailu on suuri mahdollisuus kestävän kehityksen ja ekologisuuden kannalta, unohtamatta uusia makukokemuksia! Nuorkauppakamari on perinteisesti ollut eturintamassa rakentamassa tulevaa ja siksi tämänkin tapahtuman ideoimme, kommentoi projektipäällikkö Aleksanteri Repo.

Ruoan lisäksi järjestämme keskustelutilaisuuden teeman ympäriltä perjantaina 25.5. sekä Kaireniuksen johdolla Hyönteisruoan ABC-luentoja. Kairenius julkaisee aihepiiriin pureutuvan kirjan lähiviikkoina.

Festivaalin aikataulut ja osallistumisohjeet löydät nettisivuilta www.konuka.fi/hyonteisruoka tai Facebookista www.facebook.com/hyonteisruoka

Yrityselämä voi tutustua hyönteisbusinekseen myös 26.5. Konukan Pomolounaalla, Kymin Huvilassa, jossa puhuu Vesa-Matti Marjamäki. www.konuka.fi/pomolounasKouvolan Nuorkauppakamari ry

Varjopolku 6
45700 Kuusankoski

Verkkolaskuosoite: 003708667571
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2024 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP