Projekti

Nuorten taloustaidot -kiertue Kouvolassa


Nuorten taloustaidot -kiertue Kouvolassa

Vuoden 2022 alussa maksuhäiriöitä oli Asiakastiedon mukaan 388 600 suomalaisella. Heistä noin 21% oli alle 30-vuotiaita. Nuorten velkaantuminen ja pikavippien käyttö ovat jatkuvasti lisääntyvä ongelma Suomessa. Painolastia aiheuttavat kulutusluottojen lisäksi etenkin osamaksut, opintolainat ja vuokrarästit. Takuusäätiön Velkalinjalla ja chatissa neuvottiin viime vuonna kaikkiaan 7 500 maksuvaikeuksissa olevaa ihmistä, joista joka viides oli alle 30-vuotias.  

 

Haluamme nuorkauppakamarissa nostaa tietoisuutta rahan käytöstä, helppojen kulutusluottojen ja pikavippien todellisista kustannuksista ja maksuhäiriömerkinnän vaikutuksesta jokapäiväiseen elämään. Projektin tavoitteena on saada nuoret tutustumaan talousasioihin ajoissa, oppia pitämään huolta omasta taloudestaan ja ennaltaehkäistä maksuhäiriöitä.  

 

Projekti toteutetaan vuoden 2023 aikana. Ryhmä nuorkauppakamarilaisia jalkautuu oppilaitoksiin ja kertoo nuorille oman talouden hoitamisesta ja sen tärkeydestä. Kohderyhmänä ovat erityisesti 16-20 -vuotiaat nuoret, jotka ovat vielä oman taloudenhallinnan alussa. Tavoitteena on järjestää vuoden aikana paikallisissa oppilaitoksissa ainakin kolme luentoa kohderyhmään kuuluville nuorille.  

 

Oppilaitoskiertueen lisäksi Nuorten taloustaidot -kiertue huipentuu taloudenhallinta aiheiseen seminaariin, joka on avoin kaikille. Seminaariin puhujiksi pyydetään alan ammattilaisia sekä taloudesta ja rahan käytöstä puhuvia esikuvia. Seminaari mahdollistaa myös taloustiedon jakamisen oppilaitosten ulkopuolisille nuorille, kuten Parik-säätiön, Ohjaamon tai Nuorten työpajojen nuorille.  

 

Nuorten taloustaidot –kiertue toteutettiin Kouvolassa vuonna 2019 Kouvolan nuorkauppakamarin toimesta. Projekti sai silloin paljon kiitosta ja näkyvyyttä paikallismediassa. Lähes 90 % luennolle osallistuneista oppilaista suosittelisi luentoa kavereilleen ja lähes kaikki olivat luennon jälkeen tyytyväisiä käsiteltyihin aiheisiin. Oppilaat nostivat luennolta erityisinä oppeina esiin velkaantumisen ja maksuhäiriömerkintöjen välttämisen, oman talouden ja rahankäytön suunnittelun tärkeyden sekä opin oman tulevaisuuden kannalta. Kouvolan Nuorkauppakamarin toteuttama kiertue huomioitiin nuorkauppakamarissa myös kansallisesti ja vuonna 2023 Nuorten taloustaidot on yksi Suomen Nuorkauppakamareiden maanlaajuisista kärkiprojekteista. 

 


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Sahalanmäenkuja 3
45100 Kouvola

E-laskujen vastaanotto-osoite 003708667571 ja välittäjätunnus OKOYFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2023 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP