Positiivisin kouvolalainen 2023 -finalistit

Kuka kuudesta finalistista on Positiivisin kouvolalainen 2023? Lue esittelyt ja äänestä omaa ehdokastasi 31.7.2023 mennessä!

 

Otsikkokuva nettisivuille

 


Äänestys on suljettu. Voittaja julkistetaan Taiteiden Yössä 18.8.2023.

 


JPn ja Jarin kuva nettisivuille

Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: JP ja Jari

Kouvolalaiset kaverukset, JP Pirinen ja Jari Timonen edustivat LEGO-rakennustaidoillaan Kouvolaa ja kotiseuturakkautta LEGO Masters Suomi -kilpailussa TV:ssä. Eritoten kauden toisessa tehtävässä, jossa piti rakentaa Suomen kartalle kotimaan matkaa, he nostivat Kouvolaa esille positiivisella teoksellaan.

 

Kuva esittelytekstin keskelle

LEGO Masters -kilpailun teos, joka kuvaa tunnistettavasti Kymenlaaksoa, erityisesti Kouvolaa.

 

JP Kiertelee suomea esiintymässä ammattitaikurina ja on kovin ylpeä kouvolalainen. Tämä näkyy myös hänen esiintymisistään. ”Kouvola on paras paikka asua ja yrittää, sekä kasvattaa jälkikasvuaan!”, JP toteaa. Harrastuksina hänellä on, yllättäen, LEGO-videoiden tekeminen Youtubeen LEt’s GO and Build -kanavalle.

Jari työskentelee myynnin parissa ja vapaa-ajallaan harrastaa biljardia ja ötökän kuvausta. ”Ihan loistavaa, kun luonto on täällä niin lähellä ja helposti tavoitettavissa”, Jari pohtii ja naurahtaa pilke silmäkulmassa perään ”ja lyhyet etäisyydet muihin kisakaupunkeihin”.

JP:n löytyy somesta Youtuben lisäksi Instagramista @letsgoandbuild ja omalta tililtään @jppirinen

Jarin upeita lähikuvia kaiken maailman ötököistä löytyy Instagram-tililtä @just_another_random_image

---------------------------------------------------
 

KSEYn kuva nettisivuille

Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys

Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys Ksey auttaa alueellamme löytöeläimiä, uutta kotia etsiviä eläimiä, ja tekee paljon neuvontatyötä. Eläintalomme Korialla on monelle kouvolalaiselle ja ulkopaikkakuntalaiselle tuttu avoimien ovien ja teematapahtumiemme kautta, tai siksi että sieltä on haettu se oma perheenjäsen joskus.

Eläintalomme on hyvin yhteisöllinen, ja siihen kuuluu eläintenhoitajien ja vuorolaisten lisäksi myös sijaiskoteja pitävää, varainhankintaa tekevää, hallitustoimintaa harrastavia, sekä loukutuksissa auttavaa väkeä, ja lukuisia muita omalla tavallaan auttavia. Eläinrekisterissämme on vuosittain 350–750 eläintä, joiden auttamisessa olemme mukana.

Kouvolan asukkaat ja toimijat suhtautuvat hyvin sydämellisesti kodittomiin eläimiin, ja tukevat toimintaamme. Ilman vapaaehtoisia, ja varoja ja tarvikkeita lahjoittavia henkilöitä, ei olisi mahdollista ylläpitää eläintaloamme. Eläintalomme on syntynyt huikeasta talkoohengestä, ja kouvolalaisten tuella.

Pienen porukan ja henkilöstön voimin autamme 300–500 kissaa, joista osa on kesyjä, osa taas sosiaalistuvia ja tervehtyviä kodittomia arkoja kissoja. Autamme myös 5–10 koiraa uuteen kotiin, ja noin 50–100 koiraa takaisin omaan kotiinsa. Pieneläimiä ja luonnoneläimiä autamme myös joka vuosi. Avustamme myös yksityishenkilöitä varatilanteemme mukaan vaikeissa elämäntilanteissa.

Eläintalollamme on myös paikka monelle mahtavalle henkilölle kuntouttavan työtoiminnan, harjoittelupaikan, työkokeilun, tai palkkatukityöpaikan muodossa. Tukenamme yhteistyökumppaneina on myös eläinsuojelu- ja sosiaaliviranomaisia, lemmikkitarvikekauppoja, ja eläinlääkäreitä, joiden kanssa saamme yhdessä eläimille paremman tulevaisuuden.

---------------------------------------------------

 


 

Matkailuoppaiden kuva nettisivuille

Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: Kouvolan Matkailuoppaat

Kouvolan Matkailuoppaat ry vietti vasta 50-v juhliaan. On päästy jo keski-ikään.

Yhdistyksessä on Suomen Opasliiton auktorisoimia oppaita tällä hetkellä kolmisenkymmentä. Me kaikki olemme läpikotaisin ihastuneita kotikaupunkiimme, sen historiaan ja nykypäivään ja haluamme kertoa näitä tarinoita kaikille.

Oppaat kertovat aina asiat parhainpäin. Kierroksista pitää jäädä kaikille hyvä mieli.

Kesäkävelykierroksia järjestetään ympäri koko kaupunkia vuosittain kymmeniä. Reilu kymmenen vuotta sitten tutustutettiin oman kaupungin asukkaita uusiin heille vieraampiin kaupunginosiin, nyt kävelyille on löytänyt paljon matkailijoitakin.

Joskus opas saattaakin olla läpikulkuryhmälle ainut ihminen Kouvolassa, jonka he tapaavat. Silloin pitää pystyä luomaan kaupungista niin positiivinen kuva, että he haluavat palata uudelleen. Sen me osaamme.

Opasyhdistyksessä taivutaan moneen. Olemme keittäneet soppaa ravintolapäivillä, kummitelleet kaupunkitapahtumassa, ratsastaneet keppareilla eskarilaisten kanssa, muistelleet menneitä pappojen ja mummojen kanssa, esitelleet arkkitehtuuria alakoululaisille, valmistelleet roolihahmoja kuninkaasta pyykkäriin ja esitelleet kaupunkia valtavassa määrässä tapahtumia.

Teemme vakiokierroksia tilauksesta, mutta myös asiakkaan toiveiden mukaan. Meidät voi tilata pikaisiinkin PR-tarpeisiin. Tunnemme kaupungin kadut ja kujat, henkilöt, tapahtumat ja tarinat niiden takana. Monella kielellä.

Ja kaiken tämän me teemme rakkaudesta lajiin. Isolla ilolla ja suurella sydämellä.
---------------------------------------------------

 


 

Mikan kuva nettisivuille2

 Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: Mika Seppälä

Kuullessani valinnasta Positiivisin kouvolalainen finaaliin, otin paikan nöyränä ja hämmentyneenä vastaan, onhan lähtökohta ollut erittäin negatiivinen.

Sairastuin vakavaan masennukseen 2021 lopulla ja jäin pois työelämästä toukokuussa 2022. Dronella kuvaamisesta tuli tärkeä osa terapiaa ja toipumista. Epäröin tuotosten julkaisemista, mutta ajattelin, että voin samalla esitellä kotikaupunkiani. Kouvolan kauneutta voi löytää mistä tahansa, kun vain haluaa etsiä. Saatuani kannustavaa palautetta ulkomailta saakka, rohkaistuin ja aloin julkaista säännöllisesti Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

Kun näytöt ylittivät 30 000 rajan tein kiitosvideon saamastani tuesta ja lopetin tilastojen seuraamisen. Jos julkaisuista on ollut muillekin iloa, sehän on pelkästään positiivista, ajattelin. Julkaisut ovat kaikkien vapaasti katsottavia ja jaettavia. Niitä ei ole myyty, eikä niillä ole yritetty rahastaa. Tein julkaisut nimettömänä, koska en halunnut markkinoida itseäni, vaan esitellä Kouvolaa. Kun nimi paljastui, otin sen yhtenä positiivisena kokemuksena.

Masennuksen kanssa elän päivittäin edelleen, mutta olen yrittänyt löytää jokaisesta päivästä jotain positiivista, ja tietenkin uusia kuvauskohteita Kouvolasta. Haluan myös levittää aktiivisesti tietoutta masennuksesta, jotta sairauteen liittyvät ennakkoluulot hälvenisivät. Suunnitelmissa on kouluttautua vapaaehtoiseksi kokemusasiantuntijaksi, jotta pystyisin auttamaan muita saman sairauden kanssa kamppailevia.

Kuvaamisessa olen vielä amatööri. Kuvaushetkellä pitää olla nöyrä ja kunnioittava, sekä valmis oppimaan uutta ja hyväksyä epäonnistumiset ja vastoinkäymiset. Ihan kuten elämässäkin.

Mika Seppälä - Ilmakuvat Kouvola

Mikan Ilmakuvia Kouvolasta voi seurata Youtubessa ja Instagramissa

---------------------------------------------------
 


 

Mintun kuva nettisivuille

 

 Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: Minttu Nulpponen


Olen kampaaja-parturimestari, ikuinen opiskelija, pomo, Tiktokkaaja,
urheilu-kannattaja ja jokapaikanhöylä.

Ja erityisesti Kouvola-fani!

Kouvolassa minut on voinut nähdä:
- Kampaamossani, CityBardurillassa.
- Jäähallilla kannattamassa KooKoota tai Kuudes kenttäpelaaja ry:n hallituksen toimessa, viimeiset kahdeksan kautta vieraspelireissuja puuhailemassa - matkanjärjestäjän roolissa.
-  Kouvojen, Kouvottarien ja Koplan peleissä.
-  Kouvolan yrittäjien Verkostoidutaan-illoissa "leettarina".
-  Järjestämässä kouvolalaisille avoimia pesispelejä Nevantiellä.
-  Positiivisten ihmisten Kouvola –Facebook-ryhmässä kehumassa Kouvolaa ja kouvolalaisia.
-  Ja tottakai TikTokista tekemässä Kouvolan kauneuden eteen kaikkeni.

Eli jos joku pinkkipää pyörii Kouvolassa kännykkä kädessä, niin olen
kuvaamassa ulkopaikkakuntalaisille kaikkea upeaa, mitä he eivät
Kouvolasta tiedä. #kaunistakouvolassa

Positiivisin kouvolalainen-titteli ei ole mielestäni joka päiväisessä hymyssä ja iki-iloisuudessa, vaan teoissa. Minä uskon tähän kaupunkiin.

Nään tämän kaupungin kasvavan potentiaalin, enkä koskaan aio luovuttaa sen ääneen sanomista. Ja sen eteen asioiden tekemistä.

Silloin "työni" on valmis, kun kaikki suomalaiset ovat sitä mieltä, että
Kouvola on ihana, viihtyisä ja eritoten kaunis kaupunki!

Toivottavasti te kaikki olette mun mukana tekemässä Kouvolasta upeampaa! Aina saa nykiä hihasta jos tulee hyviä ideoita, miten kehitetään meidän yhteistä Kouvolaa!

Matka on vasta alussa!


---------------------------------------------------
 

 


 

Tatiparkour kuva nettisivuille2

Esittelyssä Positiivisin kouvolalainen -finalisti: Kouvolan Tätiparkour


Kouvolan Tätiparkour on Kouvolan kaupunkiympäristössä liikkuva yhteisö, jonka koollekutsujana toimii tanssi-liiketerapeutti Suvi-Maria Helin. Parkourin ideologian mukaisesti tätiparkouraajat hyödyntävät liikkumisessaan ympäristöään, esim. pylväitä, kaiteita, puita ja muureja.
Nimestään huolimatta tervetulleita ovat kaikki: sedät, tädit ja muut. Tätiys on asenne: toimitaan suorittamatta, itseään kuunnellen ja omien voimavarojen mukaan. Tekeminen perustuu keholliselle olemiselle ja vuorovaikutukselle, joten ryhmään on helppo solahtaa mukaan, vaikka suomen kieli ei sujuisi.

Tätiparkourin, eli tantparkourin, juuret ovat Ruotsissa. Kouvolan tätiparkourin ensisiemen kylvettiin loppuvuodesta 2022, kun Helin luki jutun tamperelaisista tätiparkouraajista. Ideasta innostui myös monikulttuurikeskus Saagan toiminnanjohtaja Taina Talvala ja kaksikko suuntasi ensimmäiselle tätiparkour-kierrokselle toukokuun lopulla kolmen muun tädin kanssa.

Vaikka tätiparkourin keskiössä on hauska yhdessäolo, niin huomaamatta myös fyysinen kunto kasvaa. Lihasvoiman, ketteryyden ja tasapainon lisäksi myös oman kehon tuntemus lisääntyy sovittaessa itseään mitä erilaisimpiin koloihin ja tiloihin. Ympäristön utelias tutkiminen herättää aistit ja kutsuu olemaan läsnä hetkessä. Aina on lupa myös pitää paussi.

Kouvolan tätiparkour houkuttelee tarkastelemaan ympäristöä uudesta näkökulmasta ja inspiroitumaan vuorovaikutukseen Kouvolan kanssa. Kaupunkitilassa liikkuva iloinen tätiparkourjoukko on myös eräänlainen elävä tilataideteos. Muistutus siitä, että ei tämä elämä nyt niin vakavaa ole.

Kouvolan tätiparkour ilmoittaa kokoontumisistaan Facebook-sivullaan ja Instagramissa


--------------------------------------------------- 

Positiivisin kouvolalainen -kilpailu on Kouvolan Nuorkauppakamarin ja PK-lehden sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa järjestämä vuosittainen kilpailu, jossa etsitään vuoden positiivisinta henkilöä tai tahoa. Valinta tehdään kahden äänestyskierroksen perusteella ja voittaja palkitaan Kouvolan Taiteiden Yössä 18.8.2023.


 


Kouvolan Nuorkauppakamari ry

Varjopolku 6
45700 Kuusankoski

Verkkolaskuosoite: 003708667571
Operaattori: Maventa (003721291126)
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH
Y-tunnus 0866757-1

Facebook | Kalenteri

© 2024 | Kouvolan Nuorkauppakamari

Design by HOOP